Tájékoztatás!
Tájékoztatom a Szülőket, hogy az általuk igényelt nyári fejlesztő foglalkozás ideje ezen a héten szerdán (fejlesztő) és csütörtökön (logopédia) fél 11-től kezdődik a helyi Művelődési házban (Magtár). 
Következő héttől már csak szerdai napokon lesznek megtartva a foglalkozások fél 11-től. Az érintett gyermekek névsoráról az óvodában érdeklődhetnek! 
Vilmány, 2021. június. 07.


 
neptanc

Gyere táncolj Te is velünk 2021. június 9-én (szerdán) az oviban!

Kedves vilmányi ovisok!

Június 9-én (szerdán), 9 órától táncház lesz az óvoda udvarán B. Tóth Szebasztián vezetésével, élő zenével és táncbemutatóval! A program kb. 1 órát fog tartani.
Várunk szeretettel minden ovis gyermeket és szüleit!
1558000360fokep1

VASÁRNAP GYERMEKNAP

A Vilmányi Óvoda dolgozói boldog gyermeknapot kívánnak az óvodás gyerekeknek!
Erre az alkalomra küldünk néhány, otthon játszható ötletet.
 Alakjuk a papírcsík                                                                                                                                                         Kedves Gyerekek!
  Az idén május 30-a GYEREKNAP, ezzel a verssel köszöntünk benneteket!

Osvát Erzsébet: Gyermeknapra (részlet)
Napsugár,
napsugár,
ragyogj, süss ma szebben!
simogasd a gyerekeket
lágyan melegebben!
Madarak,
madarak,
cinkék, csalogányok,
köszöntő dalotok
vígan csattogjátok!
 
Kedves Szülők!

  Ezekkel az ötletekkel szeretnénk segíteni, hogy sikerüljön otthon is vidámabbá, szebbé tenni a gyerekeknek ezt a napot.
  Szabadban játszható játékok egyedül, vagy testvérrel, akár szülővel:
  Labdajátékok:
  1.    Labdaütögetés egy kézzel, majd két kézzel, aztán váltott kézzel.
  2.    Földről, vagy falról visszapattanó labda elkapása (nehezítés: elkapás előtt különböző mozdulat végzése pl.: taps, vagy egy testfordulat stb.).
  3.   Labda vezetése egy helyben állva a test körül, vagy haladva a test mellett először jobb, majd bal kézzel irányítva a labdát.    Ha van otthon több labda, játszható az a játék, hogy a test mindkét   oldalán egyszerre kell gurítani a labdákat. Ügyességi játék, ha a földre két vonalat húztok távol egymástól. Az egyik a rajt, a      másik        a cél vonala. Versenyjátékká válhat, ha többen   játsszátok: „Ki ér előbb a célba?”
  4.    Ha többen játszanak együtt, legalább hárman, akkor játszható a „cica-játék”. Szabálya: kettő adogatja a labdát gurítással, a harmadik (aki a „cica”, és a gyerekek között áll), igyekszik megszerezni azt.         Ha sikerült, akkor helyet cserélnek és aki megszerezte a labdát az lesz az új cica.

  Benti játékok:
  1.   Malom játék. A játékhoz szükség van malom táblára, amit meg lehet rajzolni, vagy küldünk linket, aki tudja ki is nyomtathatja       (http://www.okosjatek.hu/custom/okosjatek/image/data/nyomtathat%C3%B3%20malom%20j%C3%A1t%C3%A9k%20t%C3%A1bla%20t%C3%A1blaj%C3%A1t%C3%A9k.pdf)
         továbbá szükség van 2 féle színű korongra, 9-9 darabra. A korong helyettesíthető gombbal, kupakokkal, egyéb kisebb eszközökkel.
A Malom játék szabálya: A játékosok felváltva, egyesével lerakják a 9-9 korongot a táblára a pontokkal jelölt helyre. Ha felrakták az összes korongjukat, akkor elkezdik tologatni a vonal mentén ponttól-pontig az üres helyre. Akkor sikerül malmot csinálni, amikor a  játékos három korongot vízszintesen vagy függőlegesen (vonal mentén) egymás mellé helyezett, ekkor az ellenfél korongjából egyet elvehet. A levett korong már nem kerül vissza a táblára. Malomból   nem lehet korongot levenni.
 Ha valamelyik játékosnak már csak három korongja maradt, akkor „ugrálhat”a korongjaival, vagy bárhova áthelyezheti, nem csak a szomszédos pontra.
 Ha a játékosnak csak két korongja maradt, vagy már nem tud lépni, elvesztette a játékot és a másik nyert.
  1.   Puzzle-játék: A gyermeknek megmutatunk egy képet, vagy képeslapot. Megbeszéljük, mit látunk rajta, mi hol van a képen. A képet szétvágjuk darabokra, majd a gyerekeknek kell összerakniuk.
  2.   Tányérból tányérba c. játék. Szükséges eszközök: két tányér, apró tárgyak pl.: kupakok, kanál. Az asztalra helyezünk két tányért. Az egyik tányér tele van, a másik üres. A feladat, hogy a gyermek a bal oldali teli tányérból kanállal, egyesével pakoljon át a jobb oldali tányérba.
  3.   Nyaklánc, karkötő készítés. Szükséges eszközök: 1. kisebb darabokra vágott szívószálak, 2. damil, vagy cérna a felfűzéshez. Szívószál-darabok helyett saját kezűleg különleges,     egyedi gyöngyöket lehet készíteni papírból. Érdemes kipróbálni. A papírgyöngy készítés menete: Készülhetnek bármilyen vékony papírból. Alakjuk a papírcsík hosszától és szélességétől függ.   Szükség lesz még egy fogpiszkálóra. erre kell minél szorosabban feltekerni a papírt, a szélesebb végétől elkezdve. Végül ragasztóval rögzítjük.

  
 
ballagas1

Kedves Szülők!

A járványügyi szabályok 2021. május 25-től országos szinten enyhültek. Az óvodai ballagási ünnepségünk megszervezését ennek megfelelően átgondoltuk és változtattunk rajta.
Jó idő esetén a ballagási ünnepséget az óvoda udvarára tervezzük 2021. június 4-én 9 órától. Nem kötjük ki, hogy egy ballagó gyermekhez, hány vendég jöhet. Az udvaron sem a szájmaszk használata, sem a távolságtartás nem kötelező. Rossz idő esetén a ballagást benn tartjuk az egyik csoportszobában. Akkor viszont egy ballagó gyermekhez, csak 2 szülő jöhet be az épületbe. A csoportban szájmaszk használat szükséges. Kérjük a szülőket készüljenek fel a rossz időre és hozzanak magukkal szájmaszkot. 
Vilmány, 2021. május 25. 
Tisztelettel: Lévainé R. Judit
p5270064

Kedves Szülők!

Az óvodai ballagási ünnepség 2021. június 4-én, pénteken 9 órától lesz az óvoda udvarán.
Egy gyermekhez négy felnőtt jöhet.
Az udvaron a járványügyi szabályoknak megfelelően tartani kell a 1,5m-es távolságot, szájmaszk használata és a kéz fertőtlenítése kötelező.
Kérjük a szülőket, hogy a ballagást megelőző hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön a ballagó gyerekek ne hiányozzanak az óvodából.

Vilmány, 2021. 05. 20.
Tisztelettel:
Lévainé R. Judit
fenykepezogep

Kedves Szülök!

A ballagó óvodás gyerekek fényképezése a jövő héten szerdán (május 26.) lesz az óvodában 9 órától.
Egy gyermekhez, csak 1 felnőtt jöhet, akinek a szájmaszk használata és a kéz fertőtlenítése kötelező.
Mivel mind a három csoportban vannak ballagó gyerekek, és minden óvodai dolgozót is érint a fényképezés, ezért a többi gyermeknek aznap nem lesz óvoda.
A fényképezés után azoknak a gyerekeknek, akik az éven részt vettek külön fejlesztő foglalkozásokon, szűrővizsgálat is lesz, ezért egy kicsit várni kell rájuk.

Vilmány, 2021. 05.20.
Megértésüket kérve:
Lévainé R. Judit

Kedves Szülők!

Május 11-én, kedden nyit az óvoda.

Ezzel egy időben megszűnik az ételkiosztás a konyháról.

Holnap reggel már minden óvodást szeretettel várunk!

2021. 05. 10.

Kedves Szülők!

Jeleztem, hogy az óvoda határozatlan ideig zárva tart.
Amíg újra nyitunk, a gyerekek addig is étkezésben részesülnek. Az ételt a főzőkonyha ebédlőjében lehet átvenni 12óra 30 perctől 13 óra 30 percig (természetesen a járványügyi szabályokat betartva: maszkviselés, kézfertőtlenítés stb.). További intézkedésekről és esetleges változásokról értesíteni fogom Önöket. Addig is szíves türelmüket és megértésüket kérem!

Köszönettel és tisztelettel:
Lévainé Rimán Judit
int. vez.
2021. 05.03.
 
Értesítem az óvodás gyermekek szüleit, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben
a fertőzés továbbterjedésének elkerülése érdekében
2021. 05. 03-tól a Polgármester Úr határozatlan időre elrendelte az óvoda bezárását.
A nyitásról értesíteni fogom a kedves szülőket.
Lévainé R. Judit
2021. 05. 02.A Vilmányi Óvoda óvodásai szeretettel köszöntik
az Édesanyákat
és a Nagymamákat Anyák napja ünnepén!
 

Kedves Édesanyák!
Donászi Magda: Anyáknapján c. versével köszöntünk benneteket:

Tavaszodik. Kis kertemben
kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek 
anyák napja hajnalán.

Kinyílott a bazsarózsa, 
kék nefelejcs, tulipán,
neked adom anyák napján,
édes-kedves anyukám.


Kedves Nagymamák!
Benneteket Hédvári Andrea Szeretlek Nagymama c. versével köszöntünk:

Ha madárfütty volna minden,
szépen szólna legszebb kincsem,
rigó szállna ablakodba,
szívből neked ő dalolna.

A rigófütty szép ajándék,
de utána messze szállnék,
égen szőnék arany hidat,
ragyogja be napjaidat.
 

Tisztelt Szülők!

Kérem Önöket, hogy az óvodás gyermekek igazolatlan mulasztásának elkerülése érdekében jöjjenek el az óvodába, és igazolják a gyermekek hiányzását, lehetőleg még ezen a héten. Erre azért van szükség, mert nem tudjuk, hogy betegség, vagy egyéb okból hiányzik. Azok a szülők is jöjjenek el az óvodába, akik a járvány terjedésétől való félelem miatt nem engedik járni a gyermeket, mert igényeljük a szülő írásos igazolását.

Továbbá kérjük, hogy a ballagó gyerekek szülei április 26-ig igényeljék meg a tarisznyát a csoportvezető óvó néniknél.

Vilmány, 2021.04.21.

Tisztelettel: Lévainé R. Judit

Tisztelt Szülők!

Az óvoda nyitását április 8-ára terveztük, de ez a járványügyi helyzet miatt nem lehetséges.
A koronavírus- járvány harmadik hullámát éljük, ami erősebb az előző kettőnél. A vírus gyors terjedése akadályozza meg, hogy 8-án megkezdődjön az óvoda.
Azonban, a megfelelő védekezés mellett országos szinten, reális esély van arra, hogy április 19-én újra nyissanak az óvodák és az iskolák.
Tehát előreláthatólag április 19-én, hétfőn fogunk nyitni.
A gyermekek étkeztetését továbbra is megoldja a helyi önkormányzat. Az ételt délben osszák ki az óvoda dolgozói a Vilmányi Konyha étkezőjében.

Az óvoda dolgozóinak nevében, mindenkinek jó egészséget, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
2021. 04.01.
                                                                                                                                                                                   Tisztelettel: Lévainé R. Judit

Kérem a szülőket, hogy olvassák el óvodás gyermekiknek az alábbiakban írtakat:
Kedves Gyerekek!

A koronavírus- járvány megváltoztatta a napjainkat. Nem járhatunk óvodába, otthon kell maradnunk!
Közeledik a húsvéti ünnep. A járvány előtt, húsvét másodnapján a fiúk elindultak a faluban, és illatos kölnivel, parfümmel meglocsolták a lányokat, akik ezért hímes tojást adtak ajándékba.
Sajnos az idén elmarad a nagy locsolkodás. De a családban lánytestvéreiteket, édesanyátokat, nagymamátokat meglocsolhatjátok. Szüleitek, testvéreitek segítségével tanuljatok verset erre az alkalomra.
Fiúk locsolóverse:
Itta húsvét, eljött végre,
A szép lányok örömére.
Mert a lányok szép virágok,
Illatos víz illik rájok.
Kit húsvétkor nem locsolnak,
Hervadt virág lesz már holnap.
Ne fuss hát el szép virágom,
Hogy megöntselek, nagyon várom.

Lányok válasza:
Köszönöm, hogy köszöntöttél,
Rózsavízzel megöntöztél.
Én is köszöntelek téged,
Tojás lesz a fizetséged!

Kedves Gyerekek! Nem felejtettünk el benneteket, várjuk az újratalálkozást az óvodában! Szeretettel gondolunk rátok! Nagy ölelést küldünk nektek:
                                                                                                                                                                                                                                                      az óvoda dolgozói
HIRDETMÉNY

Óvodai beiratkozás a
2021/2022 nevelési évre

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kötelező részt vennie.
                                                                                                                   A Vilmányi Óvodába a beiratkozás időpontja: 2021. április 26.-május 7-ig.
A beiratkozás lehetőségei:
    személyesen, helye: 3891 Vilmány, Fő út 133.sz.
    telefon: 06-46/387598
    e-mailben: vilmanyovi@freemail.hu
A beiratkozás időpontjában nem kell a szülőknek személyesen megjelenniük a járvány okozta veszélyhelyzet miatt, hanem elektronikus úton is eljárhat. Telefonon, vagy számítógépen történő beíratás esetén, a beiratkozáshoz szükséges iratokat (amiket korábban is kértünk) a gyermek óvodai nevelésének első napján, vagyis 2021. szeptember 01.-én szükséges a szülőnek bemutatni az intézmény vezetőnek.
Ezek: a gyermek születési anyakönyvi kivonata, TAJ kártyája, a gyermek valamint a szülő nevére kiállított személyazonosságot, továbbá lakcímet igazoló hatósági igazolvány, sajátos nevelési igényű gyermek szakértői bizottsági véleménye. 
Az első napon kérjük, hozzák magukkal az orvosi igazolást arról, hogy a gyermek nem beteg, közösségbe mehet.

Az óvoda felveszi azt a gyermeket, aki Vilmány községben és vonzáskörzetében lakik. Kivétel, ha több gyermekről van szó, mint az óvoda férőhelyeinek száma. Ebben az esetben határozatot küldünk a szülőknek. A határozattal szemben szülő jogorvoslattal élhet a Vilmányi Önkormányzat Jegyzőjénél.
A Vilmány és körzetéhez tatozó gyerekek szüleit kérjük, hogy ha más óvodába íratják be a gyermeküket, vagy esetleg külföldön tartózkodnak, akkor jelezzék ezt az óvodában a beiratkozás hetén, hogy megtegyük a megfelelő intézkedéseket.
A gyermek, 4. életévéig a szülő kérésére felmenthető az óvodába járás alól. A felmentés nem az óvodában történik. Felmentési kérelmet a kell benyújtani, melynek helye és címe az óvodában megtudható.
 Ez a hirdetmény megtalálható az óvoda honlapján vilmanyovi.hu, a HÍREK, ESEMÉNYEK menüre kattintva, valamint a facebook csoportban is Vilmanyovi. 
Vilmány, 2021. 03.16.
                                                                                                                           Tisztelettel: 
                                                                                                                                                          Lévainé R. Judit 
Tisztelt Szülők!
Bizonyára a híradásokból Önök is értesültek arról, hogy 2021. március 8. hétfőtől az óvodák és iskolák megfelelő igény esetén ügyeletet kell, hogy tartsanak. Kérem, hogy március 8-án hétfőn délig jelezzék igényüket a helyi óvodában, vagy az óvoda email címén (vilmanyovi@freemail.hu).
Vilmány, 2021. 03. 07.                         Köszönettel és tisztelettel: Lévainé R. Judit

 
Tájékoztatás
Értesítjük a Szülőket, hogy az óvoda 2021. március 5-től zárva tart, nyitás 2021. április 8-án.
Megkérjük a Szülőket, erről a hírről tájékoztassák azokat a szülőtársaikat, akik nem férnek hozzá az internethez.
FARSANG 2021

Jó nap volt!
Köszönjük a Szülőknek, hogy örömtelibbé tették számunkra ezt a napot a gyermekek jelmezeivel és a felajánlásaikkal!


 

fontos közlendő

Kedves Szülők!

Február 12.-én pénteken az óvoda zárva.
ITT A FARSANG ÁLL A BÁL ...
Kedves Szülők!

Az óvodai farsangi ünnepségünket február 19.-én (pénteken) tartjuk mind a három csoportban.

A rendezvényünkre a járványhelyzet miatt szülőket nem tudunk meghívni, de szívesen fogadjuk az Önök részéről tett felajánlásokat: bolti sós, sajtos, édes aprósütemények, ivólevek, szörpök, gyümölcsök. Ki-Ki mit tud felajánlani és a gyermeke csoportjába beadni.

A farsangi mulattságunkon lehetőség lesz egyéni jelmez bemutatására. Ezért örömmel vesszük, ha minél több szülő jelmezt küld be a gyermekének az oviba, erre a napra. A jelmezbemutatón mind a három csoport részt vesz. A jelmezesek jutalomban részesülnek.

A jó hangulat érdekében tánccal, ügyességi és versenyjátékokkal tesszük érdekesebbé ezt a napot.

Az ünnepségen fényképeket készítünk, néhányat az óvoda honlapján és a facebook csoportján megosztunk.

Farsang napján ebéd után a gyermekek haza mennek, kérjük, hogy legkésőbb 13 óráig jöjjenek a gyerekekért.

Kedves Szülők!

Az óvoda 2021. február 5.-én (pénteken) nevelési értekezlet miatt zárva lesz.

FONTOS INFORMÁCIÓ SZÜLŐKNEK!

TANKÖTELEZETTSÉG HALASZTÁSA 2020/2021
A szülő kérheti a gyermeke tankötelezettségének halasztását.
Az eljárás a szülő kérelmére indul.
A kérelmet elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül vagy postai úton lehet benyújtani 2021 január 15.-ig. A határidő betartása fontos. A még január 15.-én feladott kérelmet elfogadják, de a 16.-án feladottat már nem.
A postai úton benyújtott kérelmel esetében is elektromos űrlapot kell kinyo,tatni, a szülőnek aláírni és beküldeni az alábbi címre: Oktatási Hivatal Budapest 1982
A kéreleműrlap az oktatási hivatal honlapjáról (www.oktatas.hu) letölthető
A kéreleműrlap kinyomtatásában, feladásában segítséget nyújtunk az óvodában a szülőknek!

KEDVES SZÜLŐK!

ÚGY TERVEZZÜK, HOGY ÓVODÁNKBAN A MIKULÁS ÜNNEPSÉGET DECEMBER 9.-ÉN (SZERDÁN) DÉLELŐTT TARTJUK.

KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY HOZZÁK A GYEREKEKET AZ ÓVODÁBA!

AMENNYIBEN BETEG A GYERMEK, A CSOMAGOT ÁTADJUK A SZÜLŐNEK SZERDÁN, DE LEGKÉSŐBB CSÜTÖRTÖKÖN.

Tisztelt Szülők!

.Az óvoda november 20.-án (pénteken ) nevelési értekezlet miatt zárva lesz.

Fontos közlendő!

Szerdán már nyit az óvoda, a járványügyi szabályokat betartva, a megszokott rendben.
Kérem azokat, akik olvassák ezt a hírt, mondják el azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke az óvodánkba jár. Köszönöm:
Lévainé R. Judit
óvodavezető

Hírek

Kedves Szülők! Kedves Ovis Gyerekek!

Hétfőn (2020. 09. 21.-én )délelőtt 9 órakor az óvodában, ingyenes bábelőadás lesz a gyermekeknek! Szeretnénk, ha minél több gyermek látná ezt a bábelőadást!
Az előadás Ivanyik Andrásné, Ibolya óvó néninek köszönhető!
Kérem azokat, akik a honlapról értesülnek a bábelőadásról, hogy tájékoztassák a közelükben lakó óvodás gyermekek szüleit erről a lehetőségről!
Köszönöm: Lévainé R. Judit
 
                                                                           Tisztelt Szülők!

          Az óvodában 2020. 08. 03.-tól megkezdődnek a javítási, és a nagytakarítási munkálatok, ezért
                                            az óvoda hétfőtől zárva lesz,
                                               előreláthatólag két hétig.
         A nyitás pontos idejéről a vilmanyovi honlapon, az intézmény facebook elérhetőségén, és a megszokott módon (a faluban is kitéve) tájékoztatást adunk.

                                                                                                                                                                                                                                                        Lévainé R. Judit
                                                                                                                                                                                                                                                      intézmény vezeztő

Kedves Szülők!

Pénteken (június 19.) az óvoda zárva lesz a Ballagási Ünnepség miatt. A Ballagás 10 órakor kezdődik. Megkérjük a szülőket, hogy 10 óra előtt 15-20 perccel korábban jöjjenek gyermekeikkel az óvodába, mert még lesz megbeszélni valónk a ballagókkal.
Az ünnepségre csak szülőket tudunk beengedni. Más rokont, hozzátartozót nem tudunk fogadni.
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
 

Köszönetet mondunk a gyermeknapi rendezvény támogatóinak!

A Vilmányi Óvoda dolgozói köszönetüket fejezik ki Batyi Béla polgármester úrnak, Mondreánné Lengyel Máriának, Matisz Nikolett óvó néninek, Kállai Piroska néninek és az Ökumenikus Segélyszervezet vizsolyi Jelenlét Pont munkatársainak, hogy értékes ajándékaikkal, jó szándékukkal hozzájárultak a gyermeknapi rendezvényünkhöz!
Lévainé R. Judit 
óvodavezető

Gyermeknap az óvodában

A Vilmányi Óvodában 2020. június 16.-án (kedden) az óvodás gyermekek számára GYERMEKNAPOT rendezünk, melyre minden óvodásunkat szeretettel várjuk. 
Kérjük a szülőket, tegyék lehetővé, hogy ezen a napon itt legyen a gyermek az óvodában. A közös játékok, az együtt átélt élmények nagy örömet jelentenek a gyerekeknek.
A megszokott módon fél 9 óráig gyülekezünk, és délig vagyunk nyitva. Tízórait, ebédet biztosítunk a gyermekeknek.

Együttműködésüket köszönjük!
                                                                                                Az óvoda dolgozó
Vilmány,2020.06.10.

Óvodai ballagás a vilmányi óvodában

Tájékoztatjuk a ballagó gyermekek szüleit, hogy a Vilmányi Óvoda Ballagási Ünnepsége 2020. június 19. (péntek) délelőtt 10 órától kerül megrendezésre.

A vírushelyzetre való tekintettel Batyi Béla Polgármester Úr a megszokottól eltérő módon kéri az ünnepség megrendezését. Ezért a ballagó gyermekeknek csak a szüleit hívjuk meg, és szeretettel várjuk erre az alkalomra. 
Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
                                                                                                         Az óvoda dolgozói
Vilmány, 2020. 06. 10. 

A Vilmányban ballagó óvodás gyermekek számára a ballagási tarisznya ajándék!

Kedves Szülők!

Óvodánk bekapcsolódott a "FOGADJ ÖRÖKBE EGY ÓVODÁT" programba.

2020. januártól eddig négy örökbefogadó támogatja az óvodánkat. Az örökbefogadók magánszemélyek: egyedül, családdal, vagy csoportosan segítenek intézményünkön. Kaptunk könyveket, játékokat, fogmosó felszereléseket, udvari játékokat, barkácsoláshoz eszközöket, lábtörlőt, mikrohullámú sütőt, ruha féléket, asztalterítőhöz vásznat, játék mackókat minden egyes gyereknek, meseszép függönyöket. 
Májusban a ballagó gyerekek kapnak tarisznyát!
Ezt a ballagási emléket, Budapesten élő hét fiatal házaspár (akik egy közösséget alkotnak) ajándékozza a Vilmányi Óvodába járó ballagó óvodás gyermekek számára.
Jó tettükért hálánkat és köszönetünket fejezzük ki!
                                                                                                                              Vilmány, 2020. 05.27.

VÁLTOZÁS!

Kedves Szülők!

 2020. 05. 25-től kinyitott az óvodánk. Korábban azt írtam, hogy az óvodába járás kötelező, a gyermek hiányzását a szülőnek igazolni szükséges. Ez változik!
A SZÜLŐ DÖNTHET ÚGY, HOGY A JÁRVÁNY IDEJE ALATT NEM HOZZA A GYERMEKÉT AZ ÓVODÁBA. ERRŐL NEM SZÜKSÉGES ÍRÁSBAN NYILATKOZNI, DE MEGKÖSZÖNJÜK, HA TELEFONON VAGY E-MAILBEN KÖZLI AZ INTÉZMÉNNYEL. A HIÁNYZÁS IGAZOLTNAK MINŐSÜL.
                                                               
                                                        VILMÁNY, 2020. 05.25.


 


KEDVES SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járvány idején az intézményben fokozottan figyelünk az intézmény helyiségeinek tisztaságára, a fertőtlenítő takarításra.
A csoportszobákban folyamatosan szellőztetünk. Étkezések előtt és után alapos kézmosásra szoktatjuk a gyerekeket, figyelünk a rendszeres kézfertőtlenítésre. Jó idő esetén sok időt fogunk a szabadban tölteni a gyerekekkel.
A gyermekeket a kapuban vesszük, és adjuk át. Kérjük Önöket, hogy amennyiben ilyenkor várakozniuk szükséges, törekedjenek egymástól a kellő távolság betartására.

Amennyiben egy gyermeknél, vagy dolgozónál fertőzés tüneteit veszünk észre, azonnal elkülönítjük, egyúttal értesítjük az orvost, aki dönt a további teendőkről.
Gyermek esetén a szülők értesítéséről is gondoskodunk. A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyűt és maszkot biztosítunk.
Mindenkinek jó egészséget kívánnak az óvoda dolgozói.
                             
                                                                                                                                                                                                             Vilmány, 2020. 05.25.Hírek, események

easter-eggs-6136257

Ötletek szülőknek a gyerekekkel való hasznos időtöltéshez

2021.04.02.

Ma már talán nincs is olyan család, ahol ne lenne számítógép, vagy okostelefon. Ezek a modern technikai eszközök életünk velejárói, a jövő elképzelhetetlen nélkülük. A gyerekeknek természetes a digitális világ, az internet jelenléte, hiszen beleszületnek. Ez jó, de egyben rossz hatással is lehet rájuk. Feladatunk: fordítsuk ezt az új, modern világot a gyerekek javára, válogassunk tudatosan és okosan az interneten látható, az internetről letölthető lehetőségek tárházából."Húsvéti szokásokról gyerekeknek"Link:http://mese.tuskeskalandozasok.hu/husveti-szokasok-gyerekeknek/Nemcsak ismereteket, hanem játékos feladatokat is tartalmaz ez az oldal + letölthető tojás-puzzle.(A link itt nem nyílik meg, ki kell másolni és beilleszteni az internetes keresőbe.)

Tovább
dgys_gyik_kreativ_16_9 1

Médiahasználat és szenvedélybetegségek

2021.01.08.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a problémás médiahasználat, túlhasználat és a függőség felismerésével, az online tevékenységek figyelemmel kísérésével és a túlhasználattal kapcsolatos problémák megelőzésével kapcsolatban tájékoztat, ad tanácsot. További öt témakörben elérhető tájékoztató: https://digitalisgyermekvedelem.hu/tajekoztatok

Tovább
u7tyipxuchwqa3tg27s6hcrqxsvyopmxkf6jqdxs

Tartalomszabályozás, gyermekek védelme az online térben

2020.11.22.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája a szülőknek, családoknak szóló tájékoztató anyaga a gyermekek életkorának megfelelő tartalomszűréssel, a korhatár-besorolás fontosságával, az életkornak megfelelő platformokra történő regisztrációval, valamint a szabályok és a gyermekkel folytatott párbeszéd egyensúlyával kapcsolatban szolgál tanácsokkal. További öt témakörben elérhető tájékoztató:

Tovább
12

Kapcsolat

Vilmányi Óvoda
3891 Vilmány, Fő út 133.

Óvodavezető: Lévainé Rimán Mária Judit

Óvodavezető helyettes: Ivanyik Andrásné


Telefon:
+36 46/387-598

E-mail:
vilmanyovi@freemail.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
7.00 - 17.00